HET GEHEIM VAN MIJN MAN

Download Het Geheim Van Mijn Man ebook PDF or Read Online books in PDF, EPUB, and Mobi Format. Click Download or Read Online button to Het Geheim Van Mijn Man book pdf for free now.

Het Geheim Van Paleis Kneuterdijk

Author : Wouter Hugenholtz
ISBN : 9789004253933
Genre : History
File Size : 79.76 MB
Format : PDF, ePub, Mobi
Download : 555
Read : 1204

J.C. Baud was de langst dienende minister onder koning Willem II (1840-1849). Hij stond aan het hoofd van het Departement van Koloniën, dat van cruciale betekenis was voor het herstel van de overheidsfinanciën. Het was de tijd waarin de Nederlandse staat nagenoeg bankroet was en slechts op de been werd gehouden door de koloniale baten die op Java met het Cultuurstelsel werden verkregen. Kort na de troonsbestijging van Willem II begon Baud aantekening te houden van de wekelijkse gesprekken die hij met de koning voerde over het koloniale beleid en ook over de binnenlandse politiek, in het bijzonder de herziening van de grondwet. Baud heeft deze aantekeningen tot het einde van zijn ministerschap volgehouden. Zo ontstond een uniek document dat nagenoeg het hele koningschap van Willem II beslaat, namelijk de periode van januari 1841 tot maart 1848. De vijf kleine boekjes waarin Baud zijn aantekeningen maakte, zijn altijd in familiebezit gebleven en hebben daar decennia lang een onzichtbaar bestaan geleid. Door het vaak onleesbare handschrift was het niet eenvoudig om de aantekeningen op juiste waarde te schatten. Systematische studie met aanvullende toelichting heeft van een reeks fragmentarische notities een spannend politiek verhaal gemaakt. Dit boek werpt niet alleen een nieuw licht op het omstreden koningschap van Willem II, maar gunt de lezer ook een blik in het politieke besluitvormingproces gedurende een periode waarin nog geen sprake was van volledige ministeriële verantwoordelijkheid. De aantekeningen illustreren de vooraanstaande rol die Baud als staatsman heeft gespeeld.
Category: History

De Ogen Van De Wolf

Author : W.M. Caers
ISBN : 9789081859301
Genre : Fiction
File Size : 41.54 MB
Format : PDF, Kindle
Download : 365
Read : 851

Het zijn de gouden tijden van de scheepvaart. Graaf Guillaume Montfort, bijgenaamd 'de kapitein', ligt mee aan de basis van het succes van zijn land. Wat niemand echter weet is dat de immens populaire kapitein daarnaast ook het hoofd van het spionagenetwerk is. In opdracht van de koning en zijn belangrijkste bondgenote, de hertogin van Carnières, vecht hij tegen een onbekend overzees gevaar.Op een dag gebeurt het onvermijdelijke. De kapitein sterft in mysterieuze omstandigheden en laat zijn zesjarig dochtertje alleen achter. Catherina komt in de greep van haar dictatoriale oom terecht. Het meisje groeit op in ellendige omstandigheden, maar kan toch steun vinden bij de vroegere vrienden van haar vader.Tien jaar na de dood van haar vader ontmoet Catherina per toeval een charmante jonge edelman. Ze kunnen onmiddellijk goed met elkaar opschieten en er lijkt iets moois te bloeien. Niks doet vermoeden dat die ontmoeting werd opgezet door Griffith Woolf, de man die Catherina als kind haatte.Als Catherina in aanvaring komt met haar vroegere aartsvijand, ontdekt ze dat ze in een web van intriges is beland. Ze probeert uit te zoeken wie de man met de zwarte ogen juist is en wat hij van haar wil.Het antwoord zal Catherina overzee brengen en meesleuren in een gevecht tussen een tiran en de laatste telg uit een roemrucht geslacht.
Category: Fiction

Een Zwarte Vrijstaat In Suriname

Author : H.U.E. Thoden van Velzen
ISBN : 9789004253667
Genre : Social Science
File Size : 78.81 MB
Format : PDF, Kindle
Download : 731
Read : 404

Een zwarte vrijstaat in Suriname vertelt de geschiedenis van de Okanisi in de achttiende eeuw. Het is een geschiedenis van hekserij en orakels, van knechting en ontsnapping, van opsporing en oorlog. Na jaren van strijd kwam de koloniale overheid tot de conclusie dat zij de Marrons niet onderwerpen kon en bood hun in 1760 een vrede aan die door de Okanisi werd geaccepteerd. Het sluiten van de vrede tussen overheid en Okanisi was de erkenning van de eerste ‘zwarte vrijstaat’ in Suriname.
Category: Social Science

2011

Author :
ISBN : 9783110312287
Genre : Reference
File Size : 23.62 MB
Format : PDF, ePub
Download : 736
Read : 963

Particularly in the humanities and social sciences, festschrifts are a popular forum for discussion. The IJBF provides quick and easy general access to these important resources for scholars and students. The festschrifts are located in state and regional libraries and their bibliographic details are recorded. Since 1983, more than 639,000 articles from more than 29,500 festschrifts, published between 1977 and 2010, have been catalogued.
Category: Reference